Van den Hemel in Groede

Al jarenlang is Van den Hemel een begrip in Zeeuws-Vlaanderen. Waar het bedrijf in 1955 startte als leverancier van benodigdheden voor de landbouw en Shell brandstoffen, is het nu, vele jaren later uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf in brandstoffen, landbouw gerelateerde producten, propaangas, fietsverhuur en een Tankstation in het dorp Groede. Benieuwd naar de historie van ons bedrijf, of wilt u weten hoe ons team er tegenwoordig uit ziet? U leest het op deze pagina.

In 1955 reed Valere Van den Hemel op zijn fiets langs de boerderijen om diverse landbouwproducten aan de man te brengen. Door een toeval kon hij leverancier worden van Shell brandstoffen. Met de aankoop van de eerste tankwagen met een inhoud van 5900 liter is het motto van het bedrijf ontstaan : โ€œBel Van den Hemel in de Groe en ze komen spoedig naar je toe.โ€ Zijn vrouw Alice is van de telefoon en de administratie.

Door het leveren van goede kwaliteit en service had het bedrijf op korte tijd een regionaal klantenbestand opgebouwd . Daar kwam nog de uitbreiding bij van het leveren van gewasbeschermingsmiddelen aan de landbouw, als ook uienzaad, perstouw en aanverwante artikelen.

In 1980 kwam zoon Eric het bedrijf versterken. Er werd geleverd aan de transportsector, loon-en grondverzetbedrijven, pleziervaart, campings en taxibedrijven. Op den duur kwam daar de verkoop van flessen propaangas bij, wat qua product perfect aansluit. De campinggasten die onze regio bezochten kwamen dan ook al snel bij Van den Hemel terecht.

Het bedrijf verplaatste zich vanuit het dorp Groede naar de Scherpbierseweg. En het herhaalt zich : zijn vrouw Ria is hier het aanspreekpunt voor allerhande zaken.

In 2005 nam Van den Hemel het tankstation in de Nieuwstraat over, op een strategisch punt waar je het dorp Groede binnenrijdt. En ook hier wordt er een grote diversiteit aan service verleent. Fietsverhuur, Post NL servicepunt en een Carwash zijn maar een kleine greep uit het assortiment.

In 2018 dient de volgende generatie zich aan. Door ontwikkelingen rondom milieu en andere eisen die aan brandstoffen en gewasbescherming voor de landbouwgewassen worden gesteld is Arno een welkome kracht die het bedrijf met nieuwe inzichten kan verder doen groeien.

En het motto is nog steeds :
โ€œ Bel Van den Hemel in de Groe en ze komen spoedig naar je toe.โ€

Ons team

Image
Bart van den Hemel
Weekendkracht
info@oliehandelvandenhemel.nl 0117-371752
Image
Anita Almekinders
Administratie
info@oliehandelvandenhemel.nl 0117-371752
Image
Alexandra van Quekelberghe
Tankstation medewerkster
info@tankstationvandenhemel.nl 0117-371462
Image
Diane Stegeman
Tankstation medewerkster
info@tankstationvandenhemel.nl 0117-371462
Image
Mia Elfrink
Invalkracht tankstation
info@tankstationvandenhemel.nl 0117-371462

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op