Van den Hemel in Groede

Al jarenlang is Van den Hemel een begrip in Zeeuws-Vlaanderen. Waar het bedrijf in 1955 startte als leverancier van benodigdheden voor de landbouw en Shell-brandstoffen, is het nu, vele jaren later uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf actief in de verkoop en levering van brandstoffen, landbouwgerelateerde producten en propaangas met daarnaast nog fietsverhuur en een tankstation in het dorp Groede. Benieuwd naar de historie van ons bedrijf, of wilt u weten hoe ons team er tegenwoordig uit ziet? U leest het op deze pagina.

In 1955 reed Valere Van den Hemel op zijn fiets langs de boerderijen om diverse landbouwproducten aan de man te brengen. Door een toeval kon hij leverancier worden van Shell-brandstoffen. Met de aankoop van de eerste tankwagen met een inhoud van 5900 liter is het motto van het bedrijf ontstaan : โ€œBel Van den Hemel in de Groe en ze komen spoedig naar je toe.โ€ Zijn vrouw Alice is van de telefoon en de administratie.

Door het leveren van goede kwaliteit en service had het bedrijf in korte tijd een regionaal klantenbestand opgebouwd. Daar kwam nog de uitbreiding bij van het leveren van gewasbeschermingsmiddelen aan de landbouw, als ook uienzaad, perstouw en aanverwante artikelen.

In 1980 kwam zoon Eric het bedrijf versterken. Er werd geleverd aan de transportsector, loon-en grondverzetbedrijven, pleziervaart, campings en taxibedrijven. Op den duur kwam daar de verkoop van propaangas bij. Dit voorzag duidelijk in een behoefte in de regio; de toeristen kwamen dan ook al snel bij Van den Hemel terecht voor hun gasflessen.

Het bedrijf verplaatste zich vanuit het dorp Groede naar de Scherpbierseweg. En het herhaalt zich: zijn vrouw Ria is hier het aanspreekpunt voor allerhande zaken.

In 2005 nam Van den Hemel het tankstation in de Nieuwstraat over, op een strategisch punt waar je het dorp Groede binnenrijdt. En ook hier wordt een grote diversiteit aan service verleend. Fietsverhuur, PostNL-servicepunt en een carwash zijn maar een kleine greep uit het assortiment.

In 2018 dient de volgende generatie zich aan. Strengere milieueisen en andere aangescherpte wet-en regelgevingen op het gebied van brandstoffen en gewasbescherming vragen steeds meer aandacht. Arno is dan ook een welkome kracht en kan met zijn kennis en nieuwe inzichten het bedrijf verder doen groeien.

En het motto is nog steeds :
โ€œ Bel Van den Hemel in de Groe en ze komen spoedig naar je toe.โ€

Ons team

Image
Soraya Oosterbaan
All-round
soraya@vandenhemelgroede.nl 0117-371752
Image
Bart van den Hemel
Weekendkracht
info@vandenhemelgroede.nl 0117-371752
Image
Anita Almekinders
Administratie
info@vandenhemelgroede.nl 0117-371752
Image
Alexandra van Quekelberghe
Tankstation medewerkster
shop@vandenhemelgroede.nl 0117-371462
Image
Diane Stegeman
Tankstation medewerkster
shop@vandenhemelgroede.nl 0117-371462
Image
Mia Elfrink
Invalkracht tankstation
shop@vandenhemelgroede.nl 0117-371462

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op